Natuursteenstunter: voor een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig composiet aanrechtblad!
Meer weten over een composiet aanrechtblad? Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van dit bijzondere materiaal voor in de keuken, badkamer of als vensterbank. Composiet is een van de meest verkochte materialen van ons bedrijf. Wij verkopen dan ook vrijwel alle merken composiet: Silestone, Caeserstoneen Diresco. Weet u al genoeg over composieten werkbladen? Klik dan direct door naar de kleuren en de prijzen.
Alleen de beste composiet-leveranciers: Caeserstone, Diresco, Silestone en Ionia
Natuursteen-stunter.be werkt uiteraard alleen met de beste composiet leverlanciers ter wereld: Caeserstone, Diresco en Silestone. De kwaliteit van deze merken is zeer hoogwaardig. Kleur- en structuurverschillen worden door een minimum beperkt en het materiaal wordt uitvoerig onderworpen aan kwaliteitstesten. Hierdoor kunnen wij u standaard 5 jaar garantie bieden op uw composiet aanrechtblad!
Eigenschappen, voordelen en nadelen van een composiet aanrechtblad
Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van een composiet aanrechtblad. In ons assortiment hebben wij alleen maar producten waar wij volledig achter staan. Dit zorgt ervoor dat wij materiaal uitzoeken dat kwalitatief goed en functioneel is. Composiet heeft heel veel voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Hieronder leest u precies wat deze voor- en nadelen zijn.
Een composiet aanrechtblad geeft een fraai resultaat in de keuken of badkamer.
Wij bieden sinds twee jaar ook aanrechtbladen van composiet materiaal aan. Een Composiet aanrechtblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala in kleuren mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om spiegelende effecten in composiet te verwerken. Dit geeft een fraai resultaat in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Er zijn ook juist hele matglans afwerkingen mogelijk wat een modern resultaat geeft.
Composiet: meerdere polijstlagen en daardoor zeer onderhoudsvrij.
Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor bereikt het een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Wij leveren van diverse fabrikanten zoals, Diresco, Silestone of Caesarstone, deze verwerken composiet op een vergelijkbare manier met herhaaldelijk polijsten. Composiet is hierdoor een zeer duurzaam materiaal dat krasvasteen zeer onderhoudsvrij is. Na installatie van het composiet aanrechtblad hoeft u dus niets meer aan het materiaal te doen, in tegenstelling tot natuurstenen bladen of bladen van hout. Deze moeten namelijk geA?mpregneerd worden. Wanneer u dus weinig werk wilt hebben dan is het zeker aan te raden om een blad van composiet te overwegen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het maken van een geschikte keuze.
Bewerkingsmogelijkheden van composiet
Composiet is net als graniet te verkrijgen in verschillende afwerkingen. Hierbij wordt het plaatmateriaal wat voor de productie gebruikt wordt al in de fabriek voorzien van een bewerking. Hieronder treft u alle bewerkingen aan die er mogelijk zijn.
Gepolijst composiet aanrechtblad
Het is mogelijk om het oppervlakte van uw composiet aanrechtblad te polijsten tot een glad resultaat. Doordat het composiet in meerdere lagen wordt gepolijst wordt de toplaag glanzend maar toch krasvast. Bij een gepolijst blad spreken wij ook wel over een hoogglans afwerking.
Gezoet of gezoette afwerking graniet aanrechtblad
Bij een gezoete afwerking wordt het composiet keukenblad niet heel fijn gepolijst. Het materiaal verkrijgt hierdoor een soort matglans wat veel mensen fraai vinden. Het eindresultaat is een natuurlijke look die fraai staat in een moderne keuken.
Leather afwerking graniet (Satinato)
Vindt u gezoet composiet nog net iets aan de onnatuurlijke kant dan is het mogelijk om uw composiet aanrechtblad met een leather touch te bewerken. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het graniet ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.
Gevlamd of anticato graniet aanrechtblad
Bij een gevlamde of anticato afwerking wordt het composiet aanrechtblad gestraald of gevlamd waardoor er een ruw oppervlak ontstaat vergelijkbaar met dat van een leather afwerking. Het verschil is echter dat het een ander soort reliëf veroorzaakt dat nog een stukje grover is dan bij een leather touch. Door de bovenkant enkele malen te borstelen met staalborstels ontstaat er een reliëf dat glad aanvoelt. Doordat het glad is hebben vloeistoffen minder kans om in te trekken in het blad.
Voordelen composiet keukenblad
De eigenschappen van composiet verklappen al een hoop over de voordelen van een composiet aanrechtblad. We hebben deze voordelen hieronder op een rijtje gezet voor u:
- Zeer sterk. Composiet is zeer sterk doordat het kwarts en de stukjes graniet onder hoge druk wordt geperst. Hierdoor is het mogelijk om het materiaal op een dikte van 12 mm al stevig te laten zijn terwijl dit bij graniet pas vanaf 20 mm is.
- Hygiënisch door de homogene toplaag. De toplaag is een stuk minder poreus dan bij graniet en hierdoor is het lastiger voor voedingswaren om in de poreuze gedeeltes achter te blijven. Dit betekent overigens niet dat het materiaal helemaal niet poreus is: er zitten altijd hele minuscule putjes in de toplaag, al zijn deze kleiner dan bij natuursteen.
- Het is krasbestendig, stootvast en slijtvast doordat het samengedrukt is en in meerdere lagen gepolijst is. Bij normaal gebruik zal er niets met het blad gebeuren. Wanneer u echter een pan op het materiaal laat vallen dan is het uiteraard wel mogelijk dat er een stukje steen afspringt. Stootvast betekent niet dat het zo stevig is als bijvoorbeeld staal.
- Er zijn heel veel designs mogelijk doordat het materiaal is samengesteld uit kwarts, graniet en bindmiddel. Bij graniet zit u vast aan wat de natuur u biedt maar in het geval van composiet zijn de kleuren ontwikkeld aan de hand van vragen van de klant.
- Een composiet aanrechtblad zet niet uit omdat het materiaal niet werkt zoals bij natuursteen.
Concluderend kunnen we zeggen dat een composiet aanrechtblad uitstekend is voor in de keuken door de goede eigenschappen.
Nadelen composiet keukenblad
Hoewel composiet zeer goede eigenschappen heeft zijn er ook enkele nadelen aan het materiaal. Hieronder treft u deze nadelen:
- Vlekgevoeligheid bij leather afwerkingen: het is niet onmogelijk dat er vlekken in het blad trekken. Het oppervlak is ondanks de polijstlagen altijd nog een beetje poreus. Wanneer u een licht blad hebt en bijvoorbeeld een glas rode wijn op het blad laat liggen dan is het mogelijk dat het blad verkleurt. Pas hier dus mee op, zeker met lichte kleuren.
- Hittegevoeligheid: composiet is het meest hittegevoelige materiaal. Op materialen zoals Dekton of keramiek is het mogelijk om een pan direct op het oppervlak te zetten. In het geval van graniet raden wij het niet aan maar het is op zich mogelijk. In het geval van composiet moet u echt oppassen: er kan een verkleuring optreden in het bindmiddel van het materiaal. Daarnaast kunnen er breuken ontstaan door een thermoshock wanneer de hitte het blad te snel opwarmt.
Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer u oppast met gekleurde vloeistoffen en altijd even een onderzetter gebruikt onder de pan, dat het materiaal vrijwel moeiteloos is in te zetten in de keuken.
Keuze voor een composiet aanrechtblad
Wanneer u genoeg heeft gelezen over de eigenschappen van composiet dan treft u hieronder de stappen aan die u kunt ondernemen voor de keuze van een composiet keukenblad.
1. Stappenplan keuze voor uw composiet aanrechtblad
Indien u hierboven genoeg informatie hebt gekregen over dit materiaal dan zullen wij u hieronder uitleggen welke stappen u nu kunt volgen om tot een goede prijsopgave van Natuursteenstunter te komen.
- Interesse in een composiet aanrechtblad? Indien alle eigenschappen van het materiaal globaal duidelijk zijn dan kunt u een of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons informatieformulier stellen of u kunt even bellen/ mailen via ons contactformulier.
- Kleurkeuze: direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.
- Prijsbepaling van het materiaal: onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de kleurkeuze aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt in de dikte van het materiaal: hoe dikker dit is hoe hoger de prijs.
- Prijsbepaling van alle bewerkingen: naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.
- Smetplinten, achterwanden en overige: voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.
- Offerte aanvragen. U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen.Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.
2. Bekijk hier onze kleuren composiet per kleurgroep
Hieronder treft u alle kleuren composiet aan die wij u kunnen aanbieden van onze merken: Silestone, Compac, Caesarstoneen Diresco. Wij werken hiermee met zes verschillende prijsgroepen: het kan zijn dat een veel verkochte kleur zwart goedkoper is dan een andere kleur zwart. In de indeling hieronder kunt u bekijken welke kleur zwart bij welke prijsgroep hoort. In dit geval zijn alle kleuren gerangschikt van donker naar zwart waarbij alle prijsgroepen door elkaar staan. U kunt uw keuze uit de kleuren ook per prijsgroep bekijken. Hierbij is P1 de goedkoopste prijsgroep en P6 de meest prijzige.
Hieronder treft u alle kleuren composiet gerangschikt op kleur waarbij de prijsgroepen door elkaar staan. Wilt u liever op prijsgroep zoeken? Klik dan op de tabbladen P1 (goedkoopste) t/m P6 (duurste) hierboven.
Let op: een lagere prijsgroep betekent niet dat de kwaliteit van het steen minder is: wij verkopen deze kleuren meer waardoor wij een inkoopvoordeel behalen. Dit voordeel berekenen wij door aan de klant en hierdoor kunnen wij u lage prijzen bieden!
Dit is prijsgroep 1 (budget)
In prijsgroep 1 zitten de kleuren composiet die het meest gunstig zijn qua prijs. Hierdoor verkopen wij deze kleuren het meest en op die manier behalen wij een inkoopvoordeel. Dit voordeel berekenen wij door aan u waardoor de prijzen vrij scherp zijn.
De prijzen zijn:
– 169 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 159 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 159 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
Dit is prijsgroep 2
– 169 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 179 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 179 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
Dit is prijsgroep 3
– 179 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 199 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 199 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
Dit is prijsgroep 4
– 199 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 219 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 219 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
Dit is prijsgroep 5
– 219 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 239 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 239 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
Dit is prijsgroep 6
– 269 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– 289 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met recht verstek;
– 289 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm met waterkering.
Hieronder treft u de kleuren composiet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.
3. Prijzen Composiet aanrechtblad
De ‘prijzen composiet aanrechtblad’ treft u hier bij stap nummer 3. Bij de keuze van uw materiaal zit er een verschil of u 12 mm massief materiaal wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.
Massief composiet aanrechtblad
Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw blad gemaakt uit 12 mm dik plaatmateriaal. Doordat het composiet wordt geperst onder hoge druk is dit dik genoeg om stevig op uw keuken te kunnen liggen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.
Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven.
Composiet aanrechtblad: rand in recht verstek
In het geval van een opdikking heeft u de keuze om een rand in verstek aan het materiaal te maken. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 2 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 12 mm massief composiet en zetten deze in een 45 graden hoek op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.
Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Dit komt doordat het profiel voor veerkracht zorgt bij eventuele stoten of klappen.
Composiet aanrechtblad: rand met waterkering
Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.
Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 20 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering.
Prijstabel met prijzen composiet aanrechtblad
De prijzen composiet aanrechtblad die u hieronder treft zijn per strekkende meter tot een breedte van 65 centimeter. De meeste keukens zijn zo’n 60 tot maximaal 62 centimeter diep. De keukens van Ikea zijn bijvoorbeeld 62 centimeter diep. U kunt zelf alvast uw strekkende meters bepalen en dit vermenigvuldigen met de strekkende meter prijs. Een rekenvoorbeeld: als u een opgedikt blad wilt van 240 cm breed in composiet prijsgroep 2 dan berekend u dit door 2,4 te vermenigvuldigen met de prijs € 215. Dit is dan 2,4 x € 215 = € 516. Uiteraard willen wij dit ook voor u doen, u kunt ten alle tijden een offerte aanvragen via ons formulier.
|
|
|
|
Prijsgroep |
1,2 cm massief |
2 t/m 8 cm recht verstek |
2 t/m 8 cm met waterkering |
Prijsgroep 1 (budget) |
€ 169 |
€ 239 tot € 278 |
€ 239 tot € 278 |
Prijsgroep 2 |
€ 225 |
€ 255 tot € 285 |
€ 255 tot € 285 |
Prijsgroep 3 |
€ 250 |
€ 280 tot € 310 |
€ 280 tot € 310 |
Prijsgroep 4 |
€ 280 |
€ 310 tot € 340 |
€ 310 tot € 340 |
Prijsgroep 5 |
€ 320 |
€ 350 tot € 380 |
€ 350 tot € 380 |
Prijsgroep 6 |
€ 380 |
€ 410 tot € 440 |
€ 410 tot € 440 |
4. Bewerkingen composiet aanrechtblad
Indien uw blad dieper moet zijn dan 65 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een opgedikt blad van 2,40 breed wilt hebben (in prijsgroep 2) maar deze moet 75 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,40 x € 179 = € 429,60 x 1.15 = € 494,04. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.
Prijzen composiet aanrechtblad: uitsparingen
Type sparing |
Prijs: |
Hoekuitsparing: |
€ 29 |
Hoek schuin zagen: |
€ 29 |
Kookplaatsparing standaard (54 x 49 cm): |
€ 69 |
Kookplaatsparing groot: |
€ 99 |
Kraangat: |
€ 29 |
Vlakinbouwsparing: |
€ 149 |
Onderbouw spoelbaksparing: |
€ 199 |
Prijzen extra randafwerkingen composiet
De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 49,- per meter (inclusief verstek of waterkering).
5. Smetplinten en Achterwanden
Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:
- Plinten van 4 t/m 10 cm hoog : € 50 per strekkende meter.
- Plinten van 10 t/m 20 cm hoog: € 79 per strekkende meter.
Wij bieden achterwanden aan vanaf € 260 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.
Comment Closed
Comment form is closed. You can contact me if you have something important to say about this topic.